Φεστιβαλ Αναρριχησης Λεωνιδιου

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο Αρκαδίας από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016. Μια φιλόδοξη διοργάνωση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της «Πελοπόννησος Α.Ε», που είχε ως στόχο την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και την διάδοση, σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όλων των δυνατοτήτων και προτερημάτων του αρχοντικού αυτού τόπου.
 
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την συμμετοχή πολλών υπέροχων ανθρώπων, οι οποίοι και συνέβαλαν στην εξέλιξη της αναρρίχησης στο Λεωνίδιο. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Άρης Θεοδωρόπουλος, ο Claude Remy και ο διάσημος αναρριχητής Sachi Amma, oι φωτογράφοι Sam Bie και Jim Thornburg καθώς και οι δημοσιογράφοι από το γερμανικό περιοδικό “Klettern” Volker Leuchsner και ο Jens Larssen από το 8a.nu, την πιο δημοφιλή διαδικτυακή πύλη των αναρριχητών. Επιπλέον, τα βίντεο της εκδήλωσης δημιουργήθηκαν από έναν ταλαντούχο νεαρό σκηνοθέτη από τη Σκωτία, τον Kieran Duncan.
 
Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που διεξήχθη στον Πολυχώρο της Φάμπρικας Πολιτισμού, περιελάμβανε ελεύθερη αναρρίχηση, ανοιχτό αναρριχητικό Μαραθώνιο με την πολύτιμη συνεργασία της Vertical Life και διαγωνισμό Zlagboard, όπως επίσης και ποικίλες δραστηριότητες όπως Yoga, περιπατητικές διαδρομές και παρουσίαση ZUMBA. Παρουσιάσεις από τον Claude Remy, τον Άρη Θεοδωρόπουλο, τον Sachi Amma καθώς επίσης την Beatrice Pelissier υπήρξαν μέρος της εκδήλωσης. Το γεύμα καθώς και η συναυλία με το συγκρότημα 48 ΏΡΕΣ, προσέφεραν σε όλους στιγμές απόλαυσης!
 
Ανάμεσα στους εγγεγραμμένους του Φεστιβάλ, υπήρξαν πάρα πολλοί επισκέπτες από Γερμανία και Γαλλία. Ακόμη Πολωνία και Ελβετία, Ιταλία και Ισπανία, Ρουμανία, Σλοβακία και Αυστρία, Τσεχία και Αγγλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Η.Π.Α, Σουηδία, Φιλανδία, Αυστραλία και Ιαπωνία με τον διακεκριμένο αναρριχητή Sachi Amma να τιμά το Φεστιβάλ με την παρουσία του.
 
Η Διοργάνωση του Φεστιβάλ θέλοντας να ευχαριστήσει τους αναρριχητές – επισκέπτες της περιοχής, πραγματοποίησε κληρώσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες και μοίρασε σημαντικά και χρηστικά δώρα, όπως είδη αναρρίχησης ( σκοινιά, ζώνες, παπούτσια, κράνος αναγομώσεις) και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, με τον μεγάλο νικητή να κερδίζει ένα τετραήμερο πακέτο διαμονής και εισιτηρίων μεταφοράς για την πασχαλινή περίοδο στο Λεωνίδιο. Οι νικητές του Μαραθώνιου αναρρίχησης καθώς και του διαγωνισμού Zlagboard βραβεύτηκαν από την Vertical Life.
 
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ο σημαντικός συνολικός αριθμός εγγραφών καθώς και η μεγάλη συμμετοχή στον Μαραθώνιο , στην πρώτη επίσημη προσπάθεια του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου να οργανώσουν ένα Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο, αναδεικνύοντας τη δυναμική του τόπου, το όραμα που υπάρχει για την πορεία του εναλλακτικού τουρισμού με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση.
 
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί από όλους με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ζήλο, για να καταστήσουμε το Λεωνίδιο ως έναν από τους πιο οργανωμένους και ασφαλείς αναρριχητικούς προορισμούς!

Συνολικές εγγραφές στο 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης: 309
Έλληνες: 132
Άλλων εθνικοτήτων: 177
Μαραθώνιος Αναρρίχησης: 22 ομάδες των 2 ατόμων
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Οι νικητές του Μαραθώνιου Αναρρίχησης (Vertical Life):

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
Α' ΘΕΣΗ: 7096 ΒΑΘΜΟΙ
ΟΜΑΔΑ: STONEMONKEY (Raul Lopez- Oscar Cacho)
ΤΟΜΕΑΣ: Έλωνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Α' ΘΕΣΗ: 3070 ΒΑΘΜΟΙ
ΟΜΑΔΑ: LesDiablessesRouges (Muriel Houze)
ΤΟΜΕΑΣ: Κοκκινόβραχος

ΜΙΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α' ΘΕΣΗ: 12.010 ΒΑΘΜΟΙ
ΟΜΑΔΑ: FrenchBDB (Svana Bjarnason – Axel Ballay)
ΤΟΜΕΑΣ: Έλωνα

PHOTO GALLERY

© Sam BIÉ
© Sam BIÉ
© Kieran Duncan
© Kieran Duncan
© Sam BIÉ
© Kieran Duncan
© Sam BIÉ
© Kieran Duncan
© Kieran Duncan
© Kieran Duncan
© Kieran Duncan
© Kieran Duncan
© Kieran Duncan
© Kieran Duncan
© Kieran Duncan