ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 3o
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακό αντίκτυπο πραγματοποιήθηκε το 3o Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, από την 1η έως τις 4 Νοεμβρίου 2018. Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Πελοποννήσου την «Πελοπόννησος Α.Ε» και την «Μυθική Πελοπόννησος» πραγματοποίησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια φιλόδοξη διοργάνωση συνεχίζοντας την μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια προώθησης του Αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου καθώς και των εναλλακτικών – ειδικών μορφών τουρισμού , την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής κα την διάδοση, σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όλων των δυνατοτήτων και προτερημάτων του τόπου μας.

Μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ υπήρξε και φέτος η Petzl ενώ σημαντική ήταν η υποστήριξη της εταιρείας Buff!
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την συμμετοχή πολλών υπέροχων ανθρώπων, οι οποίοι και συνέβαλαν στην εξέλιξη της αναρρίχησης στο Λεωνίδιο. Ανάμεσα στους καλεσμένους οι διάσημοι αναρριχητής Angie Eiter, Klemen Bečan και Said Belhaj. Επιπλέον, η Vertical Life υποστήριξε πολλές εκδηλώσεις όπως ο Ανοικτός Αναρριχητικός Μαραθώνιος και το αγαπημένο μας Zlagboard Contest! Άλλες δραστηριότητες του Προγράμματος περιελάμβαναν γιόγκα, μαθήματα αναρρίχησης για αρχάριους και ιδιαίτερα για παιδιά, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις, κληρώσεις σπουδαίων δώρων και το μοναδικό Live party του Σαββάτου με το συγκρότημα «Όμικρον». Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το Dodecachordo Duo με τους σολίστ Notis Georgiou και Susan Marku στο πρόγραμμα τους  “ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ: Ανατολή και Δύση”. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ διεξήχθησαν στους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους του εξαιρετικού εκθεσιακού κέντρου «Φάμπρικα Πολιτισμού». Για άλλη μια φορά, όλα τα γεγονότα φωτογραφήθηκαν και μαγνητοσκοπήθηκαν από κορυφαίους επαγγελματίες των μέσων αναρρίχησης.

Η Διοργάνωση του Φεστιβάλ θέλοντας να ευχαριστήσει τους αναρριχητές – επισκέπτες της περιοχής, πραγματοποίησε κληρώσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες και μοίρασε σημαντικά και χρηστικά δώρα, όπως είδη αναρρίχησης (σχοινιά, ζώνες, παπούτσια, κράνη) και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, με τον μεγάλο νικητή να κερδίζει ένα τετραήμερο ταξίδι στο Λεωνίδιο για δύο άτομα, με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι αριθμός των εγγεγραμμένων ορειβατών, καθώς και των συμμετεχόντων στο Μαραθώνιο Αναρρίχησης, ήταν αισθητά υψηλότερος φέτος! Ανάμεσα στους εγγεγραμμένους του Φεστιβάλ, υπήρξαν πάρα πολλοί επισκέπτες από Γερμανία και Γαλλία. Ακόμη Πολωνία και Ελβετία, Ιταλία και Ισπανία, Ρουμανία, Ουκρανία, Σλοβενία, Σλοβακία και Αυστρία, Τσεχία και Αγγλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Η.Π.Α, Σουηδία, Φιλανδία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο.

Συμμετοχές:
Συνολικές εγγραφές στο 3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Λεωνιδίου: 721
Έλληνες: 270
Άλλων εθνικοτήτων: 451
Συμμετοχές Μαραθώνιος Αναρρίχησης: 191
Συμμετοχές σε μαθήματα αναρρίχησης: 40

Οι νικητές του Μαραθώνιου Αναρρίχησης:
1. Evgeny Kryvosheytsev / Petzl 1000 €
2. Enzo Fappani / Petzl 500 €
3. Gabriele Pirocchi / Petzl 300 €

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί από όλους με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ζήλο, για να καταστήσουμε το Λεωνίδιο ως έναν από τους πιο οργανωμένους και ασφαλείς αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές, εθελοντές, χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης. Η συμβολή όλων ήταν καθοριστική και πολύτιμη, θέτοντας τον πήχη αρκετά ψηλά για τα επόμενα χρόνια.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

ΜΕΓΑΛA ΔΩΡA
- Τετραήμερο ταξίδι στο Λεωνίδιο για δύο άτομα, με όλα τα έξοδα πληρωμένα (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, ένα γεύμα ημερησίως), προσφορά του Φεστιβάλ.
- Μεγάλα δώρα για τους νικητές του Leonidio Challenge, προσφορά της Petzl, μεγάλου χορηγού του Φεστιβάλ.

  Οι Εγγραφές έκλεισαν στις
3-11-2018 ώρα 18:00
Λίστα εγγεγραμμένων
  Ταξίδι: Όροι & Προυποθέσεις
Κύρια και βασική προϋπόθεση για την ανάδειξη νικητή μέσα από τη διαδικασία έγκυρης κλήρωσης, είναι η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής και η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Λεωνιδίου 2018. Ο νικητής της κλήρωσης μπορεί έκτοτε να επιλέξει ένα επιπλέον άτομο, που θα τον συνοδέψει στο ταξίδι, απολαμβάνοντας και το υπόλοιπο πακέτο του βραβείου.

Το βραβείο ισχύει αυστηρά για τον νικητή/κληρωθέντα , δεν μεταβιβάζεται σε άλλα άτομα και ισχύει για το έτος 2019. Τα αεροπορικά εισιτήρια ισχύουν μόνο με αναχώρηση από ευρωπαϊκή χώρα ενώ η επιλογή του καταλύματος και των καθημερινών γευμάτων γίνεται από τη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Σε κάθε περίπτωση ο νικητής υποχρεούται να ενημερώσει τον υπεύθυνο της διοργάνωσης τουλάχιστον 2 μήνες πριν για τις ακριβείς ημερομηνίες της ολοκλήρωσης του πακέτου, ώστε να διενεργηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες (κράτησης εισιτηρίων, καταλύματος και εστιατορίων).
Καλή επιτυχία!
Κλείσιμο
Αποτελεσματα / Δωρα
Προγραμμα
Δευτερο φεστιβαλ 2017
Πρωτο φεστιβαλ 2016
Χορηγός
Υποστηρικτές

PHOTO GALLERY ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2018